Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@14:54:13 GMT

زائر سرای امام رضا (ع) زاهدان محل تجمع خادمان از راه دور اربعین

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۹۸۰۵

‍‍‍‍‍‍

دریافت 9 MB

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- جواد قنبری: امسال سومین سالی بود که برای تهیه گزارش به زائر سرای امام رضا (ع) زاهدان می رفتم و با توجه به اینکه این زائر سرا در ورودی شهر زاهدان قرار داشت باید مسافت نسبتا طولانی تری را برای رسیدن به آن طی می کردم. بالاخره به درب زائرسرا رسیدم، خودروهای زیادی در زائرسرا پارک شده بود و این نشان می داد که قطعا تعداد خادمان و افرادی که در زائر سرا هستند نسبت به سال گذشته افزایش چشم گیری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر روی ورودی زائرسرا بنرهای خوش آمدگویی به زبان فارسی، اردو، عربی و انگلیسی نصب شده بود و تعداد نیروهای حفاظت هم بیشتر شده بود. من هم تا آمدم کیفم را برای بازدید تحویل بدهم یکی از خدام من را شناخت و گفت بفرمائید داخل.

دلیل حفاظت بیشتر را جویا شدم؛ یکی از نیروهای حفاظت در جواب گفت: این عزیزان در نزد ما امانت هستند و ما باید به خوبی از آن ها مراقبت کنیم تا کوچکترین آسیبی به آن ها وارد نشود، البته ظاهرا این حفاظت از لحظه ورود زائران پاکستانی اربعین به خاک جمهوری اسلامی شروع می شود و تا لحظه خروج نیز به خوبی ادامه دارد.

از همان ورودی مشخص بود که امسال اوضاع بسیار متفاوت تر است تقریبا هیچ نقطه ای از محوطه زائر سرای امام رضا (ع) خالی نبود و در هر گوشه آن خیمه و یا غرفه ای برپا شده بود اما باز هم همچون سال های گذشته اولین موکب در سمت چپ ورودی زائر سرا موکب امام خامنه ای (مدظله العالی) بود که تعدادی جوان در آن به سختی مشغول تهیه چای، سیب زمینی سرخ شده و دیگر موارد برای پذیرایی از زوار بودند.

اما امسال فقط این موکب در زائرا سرا نبود بلکه آنقدر موکب و خیمه برای پذیرایی از زائران برپا شده بود که دیگر هیچ صفی وجود نداشت و هرکسی به سادگی می توانست پذیرایی شود و حق انتخاب هم داشت.

چند پتو و بالشت همه سهم خیمه فرماندهی

کمی جلوتر از موکب امام خامنه ای (مدظله العالی) مرکز اورژانس و پزشک های داوطلب قرار داشتند و بعد از آن هم به قول دوستان خیمه فرماندهی در وسط محوطه زائرسرا برپا شده بود. وارد خیمه شدم؛ چقدر ساده بود چند پتو و بالشت همه سهم خیمه فرماندهی بود، ناخودآگاه به یاد فیلم های دفاع مقدس افتادم و تازه معنی مدیریت جهادی را درک کردم، البته به گواه خدامی که همراه من بودند دوستان حتی وقت استراحت در این خیمه را نداشتند زیرا مدام در حال پیگیری امور زائران بودند. در دلم آرزو کردم کاش همه مسئولان اینگونه باشند و همه مراکز مدیریتی به این شکل اداره شود، بگذریم.

از خیمه فرماندهی بیرون آمدم و به راهم در محوطه زائر سرای امام رضا (ع) زاهدان ادامه دادم. در برخی از خیمه ها سماورهای بزرگی بود که انواع چایی های محلی کشور پاکستان در آن قرار داشت و زائرین پاکستانی می توانستند بنا بر ذائقه خودشان انتخاب کنند، البته این فقط مختص به چای نبود بلکه تعداد دیگری از غذاهای محلی کشور پاکستان نیز در آنجا وجود داشت.

اما نکته جالب توجه رشد قابل توجه موکب ها و خیمه های پذیرایی بود. ظاهرا امسال با تدبیر ستاد مردمی اربعین سیستان و بلوچستان برای هر هئیت و مسجدی که قصد خدمت رسانی دارد مکانی خاص در نظر گرفته شده بود تا بتوانند اقلام و خدمات خود را ارائه کنند. از همین رو هر خیمه ای نامی مخصوص خود داشت اما در این میان غرفه های فرهنگی متعدد و جالب توجهی هم وجود داشت که اقلام فرهنگی توزیع می کرد و یا خدمتی فرهنگی در آن انجام می دادند که این غرفه ها هم با استقبال بسیار خوب زائران پاکستانی مواجه شده بود.

به عنوان مثال غرفه ای در زائراسرای امام رضا (ع) زاهدان بود که صحنه های واقعه کربلا را با عکس و به زبان اردو تصویر سازی کرده بود و یا خیمه ای که در آن فیلم به زبان اردو پخش می شد و افراد زیادی در آن حضور داشتند در مجموع هر کسی مشغول کاری بود.

به جز این غرفه ها و خیمه ها تعداد خدمت ها هم  امسال بیشتر و متفاوت تر شده بود به عنوان مثال امسال غرفه ای به عنوان آرایشگاه مردانه برپا شده بود که «حاج محمد» آن را مدیریت می کرد به او نزدیک شدم، پیرمردی حدودا ۶۵ تا ۷۰ ساله بود که همه موهای سرش سفید شده بود با لبخندی زیبا از من استقبال کرد، انگار سال هاست که من را می شناسد، گفتم: حاج آقا چه خبر؟ گفت: سلامتی رهبر، هر دو خندیدیم. دلیل حضورش در زائرسرا را پرسیدم.

گفت: من سال هاست که آرایشگری می کنم ولی امسال وقتی فراخوان ستاد مردمی اربعین را دیدم باخودم عهد کردم لااقل از طریق کاری که بلدم به این زائرین خدمت کنم، چون این عزیزان با تحمل رنج و سختی فراوان راهی سفر کربلا می شوند و خدمت به آن ها واقعا یک سعادت است.

واقعا هیچ وقت فکر نمی کردم روزی در زاهدان هم بتوانم خادم امام حسین (ع) باشم و این واقعا یک توفیق الهی برای مردم استان سیستان و بلوچستان استوی  ادامه داد: واقعا هیچ وقت فکر نمی کردم روزی در زاهدان هم بتوانم خادم امام حسین (ع) باشم و این واقعا یک توفیق الهی برای مردم استان سیستان و بلوچستان است که باید به بهترین نحو از آن استفاده کنیم.

حاج محمد بغض کرد و گفت: ممکن است ما نتوانیم به کربلا برویم اما سعی می کنیم از راه دور و با خدمت کردن به زائران پاکستانی نام خود را در میان خادمان اربعین امام حسین (ع) ثبت کنیم.

گپ و گفت طولانی با هم داشتیم، راجع به مسائل مختلف با هم حرف زدیم. متوجه شدم مغازه کوچک خودش را در شهر زاهدان تعطیل کرده و وسایل خود را به زائر سرا منتقل کرده تا طی این مدت بتواند به زوار پاکستانی اربعین خدمت کند.

مداحی های جالبی در زائر سرا به زبان های مختلف از جمله اردو، عربی و ایرانی هر از چندگاهی به گوش می رسید، اما نکته جالب توجه دیگر این بود که بسیاری از خدام قدیمی تقریبا زبان اردو را یاد گرفته بودند و گاها حتی با هم به زبان اردو صحبت می کردند، خلاصه هر کسی سعی می کرد تا به اندازه ذره ای هم که شده در اقیانوس اربعین سهیم باشد.

 اما در میان همه این غرفه ها و خیمه ها واکسی آقا «امیرعلی» از همه جذاب تر بود، پسر بچه ای تقریبا ۸ ساله که در کنار غرفه ها یک پتو پهن کرده بود و بساط خود را بر روی آن چیده  بود و با دستان کوچکش کفش های زائران را برق می انداخت.

به او نزدیک شدم و دلیل کارش را پرسیدم به من گفت: «می خواهم اسم من را هم در میان خادمان کاروان اربعین بنویسند»، «دوست دارم حضرت زهرا (س) من را شفاعت کنند».

چند دقیقه ای با آقا «امیر علی» هم صحبت شدم، حرف های جالبی در مورد زائران پاکستانی زد که حتما در گزارش های بعدی به آن ها اشاره می کنم،  اما بعد از دیدن بساط واکس او؛ خیلی دلم به حال خودم سوخت که چقدر از این کاروان عظیم عقب هستم که چقدر غافلم و به این جمله ایمان پیدا کردم که واقعا «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا». به راستی که داستان کربلا به وسعت تاریخ ادامه دارد و باید ببینیم که ما در کجای این حادثه عظیم قرار داریم.

البته حال و هوای زائرین پاکستانی اربعین هم بسیار جالب توجه بود که به آن ها نیز در آینده خواهم پرداخت. در مجموع به اندازه آدم هایی که در آن جا حضور داشتند موضوع و گزارش وجود داشت که متاسفانه نمی شود همه را بیان کرد و باید به همین مختصر اکتفا کنم.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید:

کد خبر 4433188

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین 97 اربعین حسینی اردو پاکستان زاهدان سیستان و بلوچستان اربعین ۹۷ اربعین 97 اربعین حسینی گرگان کرمانشاه بوشهر یاسوج مشهد خبرگزاری مهر شهرکرد شیراز خرم آباد مرز مهران مجلس شورای اسلامی مراسم تودیع و معارفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۹۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا دهقانی‌اشکذری،رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در جلسه مشترک با مدیرکل و مسئولان امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری این دانشگاه را خانواده ۲۲ هزار نفری با بیش از ۱۶ هزار دانشجو، ۴ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز و نزدیک به هزار استاد و معلم و ۸۰۰ کارمند برشمرد و اظهار کرد: امروز دانشگاه آزاد از ابتدای مرحله مهدکودک تا دکتری را در خود دارد و بزرگ‌ترین عرصه یادگیری و تربیت در استان و بزرگ‌ترین حوزه جغرافیایی را ازلحاظ آموزش داراست.

وی افزود:‌ دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد از معدود دانشگاهی بوده که مدارس دانش‌آموزی، دانشجویان پرستاری، پیراپزشکی و پزشکی و رشته‌های فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی را دارد و با سه وزارتخانه آموزش و پرورش، درمان، بهداشت و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، تعداد دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در کشور را ۶۰ هزار نفر از ۲۰ کشور دانست و عنوان کرد: در استان یزد ۲۰۰ نفر فقط از دو کشور افغانستان و عراق مشغول به تحصیل هستند.

دهقانی‌اشکذری از برگزاری جلسه با مسئولان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی درباره پرداخت شهریه خبر داد و اضافه کرد: دغدغه مسئولان دانشگاه مشکلات دانشجویان غیر ایرانی در پرداخت شهریه ارزی است که در این زمینه با جلسات مستمری که داشتیم امیدواریم بتوانیم با ارائه راهکار، رفع کننده دغدغه آنها باشیم.

وی بیان کرد: تشکیل شورایی متشکل از دانشجویان خارجی دانشگاه‌های دولتی، آزاد و علوم پزشکی در زمینه حل مشکلات اتباع، کارساز بوده و تشکیل شورای مرکزی، اتصال‌دهنده نمایندگان دانشگاه‌ها در استان است که خودشان قادرند بسیاری از مشکلات را رفع کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به امکانات این دانشگاه در برگزاری استارت‌آپ‌ها و کرسی‌های نظریه‌پردازی ادامه داد: مرکز رشد و سرای نوآوری پوشاک از محل‌هایی است که ظرفیت  جذب دانشجویان خلاق خارجی را دارد.

نگاه دولت سیزدهم به مهاجرین از نوع فرصت محور است

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری نگاه دولت سیزدهم به مهاجرین را تغییر دیدگاه از تحلیل محور به فرصت محور دانست و گفت: سازمان ملی مهاجرت کشور در شرایط کنونی به دنبال فرصت‌هاست در عین حال که نباید از تهدید‌ها غفلت کرد.انتظار می‌رود با برپایی نمایشگاه و معرفی تیپ فاطمیون در دفاع از حرم حضرت زینب(س) از این فرصت‌ها برای تغییر نگاه به اتباع کشور افغانستان استفاده شود.اتباع، تشکیل‌دهنده ۱۵ درصد جمعیت استان یزد و سومین استان ازلحاظ تناسب جمعیتی است و ۲۲ هزار دانش‌آموز و ۹۰۰ دانشجوی خارجی را در خود دارد.

علی محسنی‌راد یکی از مشکلات اتباع را آسیب‌های اجتماعی برشمرد و مطرح کرد: در دانشگاه به دنبال طرح‌های علمی هستیم که موضوع آن در شورای تأمین مطرح شده و متد علمی برای ساماندهی اتباع مدنظر است.

وی از دیگر موارد کارکرد دانشگاه را در رسانه و تولید محتوا دانست و بیان کرد: افغان هراسی برای ایرانیان و ایران هراسی برای اتباع، جو غالب کشور بوده و جامعه متأثر از این فضاست که در صورت عدم تولید محتوای مناسب، تلاش‌ها برای رفع مشکلات آنان است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری، خدمات این سازمان را کمک‌های نقدی بلاعوض و معیشتی برشمرد و عنوان کرد: استفاده حداکثری از امکانات محدود است.

سیدعلی آقا میرجلیلی معاون آموزشی و مهارتی نیز از برگزاری جلسات متعدد با دانشجویان خارجی و رئیس اداره پذیرش و ثبت‌نام و امور بین‌الملل از آمادگی برای بازدید دانش‌آموزان اتباع از دانشگاه آزاد اسلامی یزد به‌منظور آشنایی با امکانات دانشگاه تحت عنوان در‌های باز خبر دادد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • ۳ هزار زائر از زنجان به مرقد امام راحل اعزام می‌شوند
  • اجتماع باشکوه ۶ هزار نفری امام زمانی‌ها در اسلامشهر
  • ثبت‌نام ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • برگزاری جشن‌های دهه کرامت با حضور خادمان رضوی در ماهشهر
  • ۴۰۰۰ زائر از کردستان به حرم امام خمینی(ره) اعزام می‌شوند
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان برگزار می‌شود
  • اعزام زائر اولی ها به مشهد طی دهه کرامت در ورامین